Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecká policie zatkla dalšího novináře, na twitteru prý urazil vlivného úředníka

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Ankara - V Turecku byl zadržen novinář Hüsnü Mahalli, který pracoval i pro televizi Halk, blízkou opozici. Dle policie urazil na twitteru vysokého státního úředníka. Turecko je zemí, která vězní největší počet žurnalistů na světě.

Policie si pro Mahalliho přišla k němu domů v úterý večer a kvůli vyšetřování zabavila jeho elektronická zařízení, uvedl web Hürriyet Daily News.

Zadržení Mahalliho nařídila prokuratura v Istanbulu. Úřady ale zatím neupřesnily, jaké zprávy na sociální síti jsou novináři kladeny za vinu a koho urazily.

Turecko tak nyní vězní nejvíce novinářů na světě, v čemž předstihlo Čínu, Sýrii, Egypt a Írán. "Hon na čarodějnice zaměřený proti novinářům v Turecku překonává všechny meze," řekla Britta Hilpertová, mluvčí představenstva organizace Reportéři bez hranic (RSF) .

Témata:  Turecko novináři

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy