Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Tohle ministr asi přehnal. Vzal si nafukovací pannu a...

Chilský ministr pózoval s nafukovací pannou
Chilský ministr pózoval s nafukovací pannou
Foto: YouTube

Santiago de Chile - Nechtěnou publicitu, ale i starosti přinesl žertík s erotickou pomůckou chilskému ministrovi hospodářství. Dočkal se ostrých slov dokonce od samotné prezidentky Michelle Bacheletové.

Jeden z předních členů vlády během večeře pořádané asociací chilských exportérů (Asexma) se širokým úsměvem pózoval fotografům s nafukovací pannou.

Figurína prodávaná v sexshopech se na pódiu mezi chilskými podnikateli a ministrem Luisem Céspedesem ocitla jako názorná připomínka toho, že chilskou "ekonomiku je třeba stimulovat". Vtípek, který v tu chvíli výhradně mužskou společnost na pódiu podle záběrů chilských médií velmi pobavil, však okamžitě způsobil poprask na sociálních sítích.

Dárek od exportérů i ochotné pózování ministra rozlítily především ochránce práv žen a menšin. "Tihle pánové zase jednou vystavili na odiv svou misogynii," napsala na web feministická skupina NUM jeden z řady odsuzujících komentářů.

Nedlouho poté se k jednání svého ministra vyslovila i levicová prezidentka, která je známá snahou o zrovnoprávnění mužů a žen ve všech oblastech. "Není možné to tolerovat," prohlásila hlava státu, aniž by sdělila, zda skandál bude mít pro ministra nějaké následky.

Témata:  Chile

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy