Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Japonské boubelky vyrazily do boje proti předsudkům vůči obezitě

Tokio
Tokio
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Tokio - Tisíce Japonců a Japonek se touží stát novou popovou hvězdou. Nyní ale mají konkurenci, která si rychle získává slávu. Čtyři boubelaté dívky, jež se snaží bojovat proti předsudkům vůči obezitě.

Jak napsala agentura Reuters, Japonsko patří k zemím s nejnižším počtem obézních lidí v rozvinutém světě, kde se rozrůstá počet mladých žen trpících podváhou. Tyto ženy přežívají na drastických dietách, aby uspokojily touhu společnosti po štíhlém těle. Lidé obdaření nějakým tím kilem navíc se stávají častým terčem vtipů a zesměšňování ve sdělovacích prostředcích, a běžné je pro ně označení "debu" - tlusťoch.

Skupina tvořená čtyřmi téměř slovansky zaoblenými japonskými dívkami se jmenuje Pottya, což je slangový výraz pro boubelky. Měřeno rozměry skutečně obézních západních obyvatel nejsou nijak zvlášť tlusté, ale na japonské poměry mají dost nad průměrnou váhu.

"Lidé si myslí, že mít nějaká ta kila navíc je známkou lenosti a nedostatku sebeovládání," řekla Mičiko Ohašiová, která je s 87 kilogramy a výškou 167 centimetrů nejtěžší členkou kapely. "Stala jsem se idolem v naději, že tenhle stereotypní obraz budu schopná změnit. Když lidi uvidí, jak se snažíme, abychom si splnili svůj sen, pak pochopí, že i silnější lidé dokážou tvrdě zabrat."

Témata:  Japonsko obezita

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy