Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud řešil neobvyklý případ: 101letý zneužíval děti

Soudy
Soudy
Foto: Pixabay

Londýn - Soud v anglickém Birminghamu dnes uznal vinným muže, který v minulosti zneužíval děti. Neobvyklý je v tomto případě věk pachatele.

Viníkem je 101letý muž, který se tak zřejmě stane nejstarším vězněm v britských dějinách. Výši trestu vynese soudce v pondělí, informovala britská média.

Bývalého řidiče kamionu Ralpha Clarka shledala porota vinným v 21 bodech obžaloby, která se týkala zneužívání dvou dívek v sedmdesátých a osmdesátých letech. Muž během procesu přiznal rovněž devět obvinění spojených se zneužitím chlapce.

Soudce Richard Bond podle zpravodajské stanice BBC řekl, že vynesení trestu musí pečlivě zvážit s ohledem na věk odsouzeného. „Skutečnost je taková, že vzhledem k jeho stáří není pravděpodobné, že ještě někdy bude puštěn zpět na svobodu," uvedl. Dodal však, že veřejnost by se na druhé straně „zhrozila", kdyby vězením potrestá nebyl.

Témata:  Velká Británie sexuální zneužívání soudy

Související

Aktuálně se děje

12:09

Agáta Hanychová o potyčce před domem: Soukup podle ní lže, bylo to jinak

Agáta Hanychová slibovala prohlášení k tomu, co se v pondělí večer odehrálo před jejím domem. Nyní už není pochyb o tom, že došlo k potyčce mezi jejím manželem Mirkem Dopitou a jejím bývalým partnerem Jaromírem Soukupem. Incident vyšetřuje policie, potvrdila Hanychová. 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy