Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

101letý senior zneužíval dívky a chlapce, odsedí si 13 let

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Londýn - Bývalý řidič kamionu Ralph Clarke (101) z Birminghamu dostal dnes 13 let vězení za sexuální zneužívání dětí, kterého se dopouštěl v letech 1974 až 1984. Obhájce se snažil porotu obměkčit věkem obžalovaného, marně.

Důchodce, kterému bude v březnu 102 let a má zdravotní potíže, byl uznán vinným, že v minulosti jednadvacetkrát sexuálně napadl dvě dívky a devětkrát jednoho chlapce. Clarke se přiznal a potvrdil, že děti zneužíval ve svém domě, v kabině služebního auta a ve své zahradní chatce.

Advokát žádal porotu, aby přihlédla ke stáří a zdravotnímu stavu obviněného. Jakýkoli trest vězení by podle něj byl de facto doživotím. Policejní expertka ale zdůraznila závažnost spáchaných trestných činů a uvedla, že věk není důvodem ke zproštění viny.

Případ se dostal k policii a nakonec k soudu, když oběti loni náhodou na facebooku zahlédly oznámení, že Clarke slavil 100. narozeniny.

Témata:  Velká Británie sexuální zneužívání

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy