Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stallone se do politiky nehrne. Odmítne Trumpovu nabídku?

Sylvester Stallone jako John Rambo. S přijetím této role Sly vůbec neváhal, ačkoliv ji jiní odmítli.
Sylvester Stallone jako John Rambo. S přijetím této role Sly vůbec neváhal, ačkoliv ji jiní odmítli.
Foto: Orion Pictures Corporation

Washington – Budoucí prezident USA Donald Trump se nechal slyšet, že by ve svém týmu rád měl také známého herce Sylvestra Stallona. Holywoodský akční hrdina už uvedl, že je touto nabídkou polichocen. Rád by ale působil v jiné funkci, než o které se mluví.

„Obecně a mylně se předpokládalo, že bude Trump jako prezident nepřívětivý k umění. Ale Trump cítí, že jmenování někoho z první třídy bude trefou do černého, kterou umělecký průmysl potřebuje," tvrdil nejmenovaný zdroj z Trumpova okolí.

Stanice BBC cituje Stallona, který uvedl, že je zprávami polichocen, že by jej budoucí prezident chtěl na nějaké funkci v oblasti umění. Dodal však, že za důležitou považuje jinou oblast.

V prohlášení Stallone řekl, že je „neuvěřitelně polichocen, že byl navržen, aby se zapojil do práce National Endowment for the Arts (NEA)". Hvězda filmového plátna ale také uvedla, že by raději chtěla upozornit na problémy, jimž čelí američtí váleční veteráni.

„Myslím, že je důležitější věnovat národní pozornost návratu vojenského personálu ve snaze najít veteránům výnosné zaměstnání, vhodné bydlení a finanční podporu, kterou si tito hrdinové zaslouží," uvedl Stallone, který si válečného veterána zahrál ve filmové sérii Rambo.

Témata:  Sylvester Stallone Donald Trump USA

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 10:14

Zimní počasí je zpět. Na horách spadnou desítky centimetrů sněhu

Do Česka se v dalších dnech v plné síle vrátí zimní počasí. Na horách bude sněžit tak vydatně, že mohou napadnout desítky centimetrů sněhu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy