Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Od vážné nehody Michaela Schumachera uplynuly tři roky. Jak je na tom bývalý závodník?

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Foto: Daimler AG

Berlín – Brzy to budou tři roky od chvíle, kdy Michael Schumacher při nehodě na lyžích utrpěl vážné poranění hlavy. Jeho manažerka tuto sobotu informovala, že informace o zdravotním stavu někdejšího závodníka formule 1 zůstanou i nadále soukromou informací.

Ve čtvrtek 29.prosince to budou přesně tři roky od osudné Schumacherovy nehody. Jeho rodina a blízcí spolupracovníci po celou tu dobu drží informace o jeho zdravotním stavu do značné míry v tajnosti.

Sedmačtyřicetiletý Němec se podle serveru The Local podle všeho zotavuje ve svém domě ve Švýcarsku, jeho stav ale stále zůstává spíše záhadou.

„Michaelův zdravotní stav není veřejná záležitost, takže ho nebudeme komentovat. Musíme co nejvíce chránit Michaelovo soukromí," řekla v sobotu jeho manažerka Sabine Kehmová.

„Jsme si vědomi, že pro některé lidi je obtížné to pochopit, ale my jednáme v dokonalém souladu s Michaelovými zájmy a můžeme pouze poděkovat za to, že tomu rozumíte," vzkázala manažerka.

Rodina Schumacherova uvedla, že „pokračuje v boji" a poděkovala fanouškům za jejich pokračující podporu pro sedminásobného mistra světa. „Chceme povzbudit ostatní, aby se nikdy nevzdávali. Tato iniciativa je dalším znamením respektu a díků Michaelových fanouškům," uvedla Schumacherova manželka Corinna.

Témata:  Michael Schumacher Německo Švýcarsko

Aktuálně se děje

7. května 2024 12:10

Putin složil přísahu a stal se ruským prezidentem na dalších šest let

Jednasedmdesátiletý ruský prezident Vladimir Putin se v úterý v Kremlu oficiálně ujal dalšího šestiletého mandátu po březnovém vítězství ve volbách hlavy státu. O složení přísahy informoval předseda ruského ústavního soudu Valerij Zorkin.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy