Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruského velvyslance zastřelil policista, islámští radikálové už oslavují

Atentát na ruského velvyslance v Ankaře (19. 12. 2016)
Atentát na ruského velvyslance v Ankaře (19. 12. 2016)
Foto: ČTK/Profimedia

Ankara – Turecké bezpečnostní složky v reakci na útok na ruského velvyslance zadržely sestru a matku pachatele. Příbuzné vraha byly zadrženy v městě Aydin v západním Turecku.

Vrah patřil k pořádkové policii v Ankaře, oznámil dnes turecký ministr vnitra Süleyman Soylu. Útok si podle něho vyžádal zraněné, z nichž žádný není ve vážném stavu. Jeden dokonce byl již propuštěn z lékařské péče.

Za střelce byl označen 22letý Mevlüt Mert Altintaş, který byl přijat k policii v roce 2014.

Místní tajné služby podle médií nyní ověřují, zda útočník náležel k radikální Frontě dobytí Sýrie, která se dříve jmenovala An-Nusra. Podle očitých svědků se zpěvem k ní přihlásil.

Na sítích islámských radikálů se začaly šířit oslavné reakce. Podle jiných zdrojů pachatel svým vztyčeným ukazováčkem, když provolával heslo Bůh je veliký, dával znamení jiné extremistické organizace - Islámského státu.

Témata:  Turecko atentát na ruského velvyslance v Ankaře Andrej Karlov

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy