Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

První výpovědi svědků útoku v Berlíně: Bylo to strašné, lidé křičeli

Útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016)
Útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016)
Foto: Profimedia **www.profimedia.cz**

Berlín - Policie žádá obyvatele Berlína, aby zůstali ve svých domovech a nevycházeli. Využívá k tomu sociální síť twitter, na které lidé hojně píší o tragédii, při níž zemřelo nejméně devět lidí.

Německem otřásl dnes večer útok na vánoční trh v centru Berlína, při kterém zemřelo nejméně devět lidí. Zraněno je kolem 50 osob, některé z nich vážně, uvedla berlínská policie. Ta už zatkla jednoho podezřelého.

Policie nyní žádá občany, aby nevyházeli z domu. Využívá k tomu sociální sítě, na kterých informuje obyvatele o útoku. Bezpečnostní hrozba tedy nadále přetrvává.

Twitter se zatím plní vzkazy od lidí, kteří hrůzný útok přežili. "Náklaďák jednoduše projel skrz celé vánoční trhy," napsala na twitteru Emma Rushtonová. "Nikde nebyla žádná silnice. Lidé křičeli. Jsem v bezpečí. Jsem v bezpečí..." dodala.

"Bylo to určitě úmyslné," domnívá se turista z Birminghamu Mike Fox. "Stánek, ve kterém jsme koupili svařené víno, byl naprosto zničený. Lidé byly roztrháni, všude létaly kusy dřeva," uvedl Rushtonová později.

Domnívá se, že nešlo o náhodu. Náklaďák podle ní jel rychlosí nejméně 60 km/h. "Byl přímo uprostřed trhů, nemohlo se stát, že by sjel z cesty. Ani nezpomaloval," dodala.

Témata:  Německo teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:23

Olaf Scholz varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska

Německý kancléř Olaf Scholz dnes varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy