Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za útok v Berlíně nese odpovědnost Merkelová, zaútočil Babiš

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Za pondělní útok v Berlíně, při kterém zemřelo 12 lidí, může migrační politika německé kancléřky Angely Merkelové. Dnes to uvedl na svém facebooku šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Německo podle něj platí vysokou daň. Jako řešení vidí mír v Sýrii a návrat migrantů do jejich domovů. V Evropě pro uprchlíky není místo, napsal.

"To ona (Merkelová) dovolila, aby se migranti dostávali do Německa a celé Evropy v nekontrolovaných vlnách, bez dokladů, a tedy bez znalosti, kdo skutečně jsou," napsal Babiš.

Němečtí i unijní politici by si podle něj měli konečně přiznat, že musí zastavit tok migrantů do Evropy mimo evropský kontinent a přestat s politickou korektností, kterou ohrožují Němce i celou Evropu.

"Řešením je mír v Sýrii a návrat migrantů do jejich domovů. V Evropě není pro ně místo. Musí počkat v uprchlických táborech v Turecku," uvedl Babiš.

Je podle něj třeba zastavit migraci z Afriky v Libyi a domluvit pro státy, ze kterých migranti prchají, finanční pomoc, aby neodcházeli ze svých domovů.

Témata:  Andrej Babiš Angela Merkelová teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy