Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohřbu zavražděného velvyslance se zúčastní také Putin, odkládá proto bilanční tiskovku

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin se ve čtvrtek v Moskvě osobně zúčastní pohřbu diplomata Andreje Karlova, který byl v pondělí zastřelen v Ankaře.

Karlov bude pohřben se všemi státními poctami, zádušní mši odslouží v hlavním moskevském pravoslavném kostele Krista Spasitele patriarcha Kirill.

Hlava státu z tohoto důvodu odloží plánovanou výroční tiskovou konferenci o den, tedy na pátek.

Putinova bilanční konference, trvající zpravidla několik hodin, je tradičně předmětem mimořádného zájmu ruských médií. Přímým přenosem ji do celé země šíří státní televizní kanály.

Mevlüt Mert Altintaş (22) v centru moderního umění vypálil 11 ran, z nichž devět velvyslance zasáhlo. Altintaş si v práci vzal na pondělí volno a najal si hotelový pokoj nedaleko galerie. Karlov tam zahajoval výstavu fotografií a Altintaş, oblečen v civilním obleku, se dovnitř dostal po předložení policejního průkazu.

Témata:  Vladimír Putin Rusko atentát na ruského velvyslance v Ankaře

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy