Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo ve strachu: Lidé se bojí navštěvovat veřejné akce

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Průzkum agentury Forsa pro televizi RTL, který byl proveden krátce po pondělním teroru v Berlíně, ukázal, že 80 procent Němců svou zemi nadále pokládá za bezpečnou. Obavy jsou ale patrné.

Zároveň ale každý desátý ze strachu před teroristickými útoky vynechá návštěvu velké veřejné akce, jako jsou například vánoční trhy.

Z průzkumu také vyplynulo, že 43 procent lidí nemá z návštěv větších veřejných akcí žádné obavy. Dalších 46 procent lidí se vánoční trhy nebo fotbalové zápasy chystá nadále navštěvovat, ale budou přitom podle svých slov mít nedobrý pocit.

Němci jsou rozděleni v názoru na potřebu zpřísňování dosavadních bezpečnostních opatření. Podle 51 procent jsou dostatečná, 47 procent by je ale chtělo zpřísnit.

Témata:  Německo průzkumy

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy