Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Rusko se loučilo se zavražděným velvyslancem, obřadu se zúčastnil i Putin

Moskva se loučila se zastřeleným velvyslancem
Moskva se loučila se zastřeleným velvyslancem
Foto: YouTube

Moskva - V moskevském sídle ministerstva zahraničí se dnes politici a diplomaté rozloučili s bývalým velvyslancem v Turecku Andrejem Karlovem, kterého v pondělí na vernisáži v Ankaře zastřelil turecký policista v civilu.

Mezi hosty smutečního obřadu byli prezident Vladimir Putin, premiér Dmitrij Medveděv i ministr zahraničí Sergej Lavrov.

Karlov od Putina dostal posmrtně čestný titul Hrdina Ruska, nejvyšší ruské vojenské vyznamenání. Šéf diplomacie Lavrov o mrtvém diplomatovi prohlásil, že "zemřel na bojovém postu".

Podle ruských diplomatů byl Karlov původně koreanista, dlouhá léta působil jako velvyslanec své země v Pchjongjangu a Soulu. Udržoval prý pravidelné a osobní styky s tehdejším severokorejským diktátorem Kim Čong-ilem.

Putin kvůli účasti na dnešním pohřbu odsunul na pátek svou bilanční tiskovou konferenci, na níž má podle informovaných zdrojů kromě sociálních a ekonomických problémů Ruska promluvit i o boji proti mezinárodnímu terorismu, o situaci v Sýrii a o vztazích Ruska s USA.

Témata:  Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy