Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dcera Saddáma Husajna chválí Trumpa za jeho politickou citlivost

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Bagdád - Ragha (48), nejstarší dcera bývalého iráckého prezidenta Saddáma Husajna, v rozhovoru pro CNN ocenila nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa za "politickou citlivost".

Ragha žije po zadržení a popravě svého otce v Jordánsku a Bagdád požádal Ammán o její vydání. Raghu obvinil z podpory Islámského státu (IS) a z toho, že projevila radost, když tato skupina obsadila Mosul. Ragha prohlásila, že ona ani rodina nemají s IS a podobnými skupinami nic společného.

Podle Raghy Husajnové má Trump postřeh a bude postupovat jinak než Barack Obama. "Poukázal na omyly ostatních, zejména v Iráku, což znamená, že si je dobře vědom chyb, které byly napáchány v Iráku a na mém otci," řekla.

Trump v kampani řekl, že byl proti invazi, která v roce 2003 Saddáma svrhla. CNN ale upozornila, že Trump iráckou válku v několika rozhovorech před ní i po ní podpořil.

Témata:  Donald Trump Saddám Husajn Irák

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy