Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko nevěří vlastním mediálním zprávám? Průzkum ukázal zajímavé věci

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Počet Rusů, kteří si myslí, že mediální zprávy, které jsou jim podávány, jsou nepravdivé či zkreslené, se za posledních 12 měsíců zdvojnásobil. Ukazuje to zpráva ruské organizace Mediastandart ze které cituje server The Moscow Times.

Počet respondentů, kteří uvedli, že často považují zprávy v ruských sdělovacích prostředcích za nepravdivé nebo částečně nepravdivé, vzrostl z 24 procent v roce 2015 na 48 procent v roce 2016.

Nejvíce zprávám nedůvěřují obyvatelé velkých měst. Každý druhý obyvatel Moskvy a 47 procent obyvatel Petrohradu uvedlo, že věří, že zprávy jsou „často zkreslené."

Obyvatelé Moskvy jsou také nejvíce nedůvěřiví k ruskému zpravodajství jako celku. Asi jen 58 procent respondentů z Moskvy uvedlo, že médiím věří.

Naopak obyvatelé Krymského poloostrova věří ruským médiím více než kdekoli jinde v Rusku. Téměř 80 procent tamních obyvatel prohlásilo, že ruským médiím věří, v nejlidnatějším městě poloostrova Sevastopolu to bylo asi 75 procent obyvatel.

Témata:  Rusko média

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy