Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Muž v autobuse poslouchal Korán. Řidiči ruply nervy a vyhodil ho

Muž v autobuse poslouchal Korán
Muž v autobuse poslouchal Korán
Foto: YouTube

Londýn – Řidič londýnského autobusu byl obviněn z rasismu poté, co vyhodil z dopravního prostředku pasažéra, který poslouchal audioknihu Koránu. Píše o tom britský server Express.

Britský řidič byl nařčen z rasismu poté, co nařídil cestujícímu, který poslouchal nahrávku Koránu, aby si vystoupil. Jeden z pasažérů celý incident natočil na mobilní telefon.

>

Řidiči se údajně nelíbilo, že muž poslouchá Korán z reproduktoru na svém mobilu. Vysvětlil mu proto, že jeho „hlasitá hudba“ odvádí jeho pozornost od silnice. Oba muži se poté začali hádat, spor vyvrcholil ve chvíli, kdy řidič muži řekl, aby si vystoupil z autobusu a odmítl pokračovat v jízdě, dokud se tak nestane. Rozzlobený muž pak řidiče nařkl z rasismu a upozornil jej, že poslouchal Korán.

Podle svědkyně, kterou cituje server Daily Mail, popsala, jak se vše údalo. „Řidič autobusu požádal cestujícího, aby to vypnul a on to beze slova udělal. Cestující se pak ptal, proč musí vystoupit z autobusu, když zaplatil za jízdné a když nahrávku Koránu vypnul, jakmile jej o to požádal,“ popisuje žena.

Řidič pak prý ale zopakoval, aby muž vystoupil, jinak že zavolá policii. „A cestující mu řekl, aby ji zavolal, protože on má svá práva. Pak řekl, že je řidič rasista protože jediné, co on udělal, je, že poslouchal Korán,“ dodala žena.

Londýnská policie uvedla, že jí žádný podobný incident ohlášen nebyl.

Témata:  Velká Británie muslimové Islám

Související

Aktuálně se děje

12:09

Agáta Hanychová o potyčce před domem: Soukup podle ní lže, bylo to jinak

Agáta Hanychová slibovala prohlášení k tomu, co se v pondělí večer odehrálo před jejím domem. Nyní už není pochyb o tom, že došlo k potyčce mezi jejím manželem Mirkem Dopitou a jejím bývalým partnerem Jaromírem Soukupem. Incident vyšetřuje policie, potvrdila Hanychová. 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy