Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodina teroristy Amriho požaduje objasnění okolností jeho smrti, chce také tělo

Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016).
Foto: RT

Tunis/Řím - Rodina Tunisana Anise Amriho žádá objasnění okolností, při kterých ho dnes zastřelila policie v severní Itálii. Terorista má tři bratry a dvě sestry. Sourozenci v dřívějším rozhovoru s agenturou AFP sdělili, že v bratrovu vinu nevěří.

Podle agentury ANSA o tom informují tuniská média. Amriho příbuzní také žádají o vydání těla a o jeho převoz do vlasti.

Jeho bratr Abdal Kádir prohlásil, že kdyby se přece jen v rozporu s jeho očekáváním prokázalo, že za masakr v Berlíně je zodpovědný Anis, pak si zaslouží jakýkoli trest.

Amri odešel do Itálie v roce 2011 během protivládních nepokojů, ve vlasti byl následně odsouzen za loupež. V Itálii strávil necelé čtyři roky vězení za žhářství, dalších kriminálních deliktů se dopustil i v Německu, které se ho neúspěšně pokoušelo deportovat.

Témata:  Tunisko Anis Amri teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy