Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výtržnosti v Londýně: Policisté zasahovali proti hudebímu festivalu Somálců

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Londýn – Policie v severním Londýně měla na konci tohoto týdne hodně práce. Obrnění policisté museli rozhánět šarvátku, která vznikla kvůli somálské hudební akci „Wild n Out". Na tu přišlo třikrát více lidí, než byla kapacita sálu. Když se policie pokusila davy rozptýlit, vypukly nepokoje.

Gang mladých migrantů se střetl s policisty, kteří se pokoušeli ukončit somálský hudební festival v západním Londýně. Dva policisté byli zraněni, když se policie ve čtvrtek v noci pokusili rozehnat davy v londýnské oblasti Ealing. Informuje o tom server Express.

Problém vznikl kvůli přeplněnosti na akci, kolem 23:00 byly na místě podle organizátora asi 2 tisíce lidí, kapacita zařízení však byla jen 600 míst. „Tato událost byla můj sen, šlo to velmi dobře, nikdy bych neočekával, že na místo pro 600 lidí dorazí téměř 2000 lidí... Udělal jsem, co bylo v mých silách," řekl promotér akce.

'Riot' breaks out in Ealing after 'Wild n Out' music event shut down https://t.co/i64Xb4tlbL pic.twitter.com/bnYzTbRXy1

— Evening Standard (@standardnews) 23. prosince 2016

 

Šarvátka vypukla brzy poté, co policisté ve dostat situaci pod kontrolu zatkli několik lidí. Vyděšení svědci na Twitteru popisovali dění přímo na ulici, kde se pohybovali obrnění policisté.

Mezi vystupujícími byl také somálský hip hoper Solo LDN. Jeden ze svědků uvedl, že tato somálská akce byla velmi povedená. „Jen pár idiotů způsobilo, že show byla ukončena," posteskl si. Další dodal, že „je smutné, že si to Somálci tak zkazili". Hudební fanoušci na sociálních médií událost také pochvalovali a naopak odsoudili násilí, které následovalo.

Podrobnosti o zadržených policie nezveřejnila, zranění policisté prý však nemuseli vyhledat lékařské vyšetření.

„Řada mladých lidí se pokusila zúčastnit akce, která se konala ve městě, ale nemohli se dostat dovnitř, protože bylo plno. Na místo přijeli policisté z čtvrti Ealing a bylo rozhodnuto o ukončení události a rozptýlení davu. Skupina pak odešla na Longfield Avenue, kde vypukly výtržnosti," objasňoval situaci policejní mluvčí.

Témata:  Velká Británie Somálsko policie Velká Británie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy