Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předávání administrativy Bílého domu jde dobře, tvrdí Trump. Vše je ale jinak

Donald J. Trump
Donald J. Trump
Foto: Facebook

Washington - Nově zvolený americký prezident Donald Trump si před novináři chválil, že předávání úřadu Obamovi jde hladce. Ve svém floridském sídle oznámil, že mu Obama ve středu telefonoval a že vedli velmi dobrý rozhovor.

Předtím ale ve svém tweetu Obamu kritizoval za jeho "pobuřující výroky a vytváření překážek". "Snažím se nevěnovat pozornost těm překážkám a mnoha výbušným výrokům prezidenta O. Myslel jsem si, že to bude hladké předání - NENÍ!" tweetoval Trump ve středu.

Později ale novinářům na Floridě řekl něco jiného. Předávání administrativy podle něj pokračuje "velmi, velmi hladce". Telefonická konverzace s Obamou byla "příjemná" a s Obamou si dobře rozumí, "až na několik výroků". "Naše týmy spolu dobře vychází," prohlásil Trump.

Jeho předchozí kritika byla podle stanice CNN reakcí na rozhovor, v němž Obama prohlásil, že kdyby mohl letos znovu kandidovat v prezidentských volbách, Trumpa by porazil. "Myslím, že bych dokázal zmobilizovat většinu Američanů, aby se postavili za moji vizi," řekl v rozhovoru se svým bývalým poradcem Davidem Axelrodem.

Témata:  Donald Trump Barack Obama Bílý dům USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy