Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Milujeme Ježíše, prozradili muslimové. A strhla se mela

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Manama - Prominentní saúdský náboženský učenec šejk Adel Al Kilani v online debatě řekl, že muslimové milují Ježíše. Jeho prohlášení vyvolalo širokou škálu komentářů na sociálních médií, v rozmezí od plné podpory k ostré kritice, uvádí Gulf News.

„Milujeme Ježíše, který byl zázračně zrozen jediným slovem od Boha "Buď "; čestný muž v tomto životě i v tom příštím," napsal Al Kilani pod hashtagem " #Do_Muslims_Love_Jesus." Jeho podporovatelé oceňují, že dal najevo úctu, kterou chovají muslimové k Ježíši, a že je jimi viděn jako prorok, nikoliv syn Boží. „ Všichni muslimové, včetně mne, milují Ježíše a věří v jeho zázraky. Nicméně, my ho nevidíme jako syna Božího, neboť Bůh nemá syna nebo dceru nebo otce nebo matku, " napsal jeden uživatel.

Jiný uživatel napsal, že otázka, zda-li muslimové milují Ježíše, je zbytečná. „ Tady není žádný problém a oni uvádí to, co je očividné. Milujeme Ježíše a milujeme jeho matku. Nejsme proti lidství, jak někteří lidé tvrdí.". Uživatel Abu Humood dokonce říká, že „muslimové milují Ježíše, možná více než křesťané."

Další komentátoři se na příspěvek Al Kilaniho dívají více kriticky. „Lámu si hlavu nad tím, zda-li šejk Al Kilani učinil toto prohlášení, protože křesťané v tyto dny slaví Vánoce a lámu si hlavu nad tím, co tím chce dosáhnout," napsal uživatel pod pseudonymem „Ismak." Musammam, jiný uživatel, řekl, že je možná ideální čase se ptát, zda-li „ křesťané milují Mohammeda."

Ježíš v islámu

V Koránu, svaté knize muslimů, je Ježíš podobně jako v křesťanství vykreslován jako druhý Adam, který se zrodil z neposkvrněného panenského početí. Na rozdíl od křesťanství však Ježíš není považován za Syna Božího, ale pouze proroka. Přisuzování božství Ježíšovi je v islámu vnímáno jako modloslužebnictví. V Koránu se též vyskytuje velmi nejasný verš, který se zdá odmítat Ježíšovo ukřižování. Podle lidového islámu se na konci časů Ježíš vrátí a rozlomí kříž jakožto symbol falešné víry. Všichni křesťané pak konvertují k islámu.

Témata:  Islám Ježíš Kristus Saúdská Arábie muslimové

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 18:24

Rusko přijme opatření, pokud v Polsku budou jaderné zbraně, tvrdí Kreml

Ruské ministerstvo obrany přijme všechna nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti Ruska v případě rozmístění jaderných zbraní na polském území. Na brífinku v Moskvě to v pondělí prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy