Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin reaguje na americké kroky. Rusko diplomaty nevyhostí

Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Vladimir Putin, prezident Ruské federace
Foto: kremlin.ru

Moskva - Rusko v reakci na americké sankce nikoho nevyhostí. Dnes to podle agentury RIA Novosti oznámil prezident Vladimir Putin.

Ruská diplomacie přitom hlavě státu navrhovala vyhoštění 35 amerických diplomatů a rovněž uzavření dvou budov využívaných Američany v Moskvě. Místo toho Putin pozval "všechny děti amerických diplomatů akreditovaných v Rusku na novoroční a vánoční oslavy do Kremlu".

Washington ve čtvrtek uvedl, že uvalil na Moskvu sankce a rovněž vypověděl 35 ruských diplomatů. Souvisí to s americkými obviněními, že se Rusové snažili ovlivnit prezidentské volby ve Spojených státech ve prospěch Donalda Trumpa.

Americké sankce jsou podle Putina dalším krokem, jak podkopat vzájemné vztahy mezi Washingtonem a Moskvou. Jak Putin uvedl, je mu líto, že administrativa Baracka Obamy zakončuje svůj mandát tímto způsobem.

Americkému prezidentovi a jeho rodině přesto popřál vše dobré do nového roku. Stejné přání adresoval i Donaldu Trumpovi a jeho rodině a rovněž i všem Američanům.

Témata:  Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy