Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záchranáři zatím nenašli letadlo šesti lidmi na palubě

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

New York - Bez výsledku skončilo pátrání po pohřešovaném malém letounu, ve kterém byla manželská dvojice se dvěma syny a dvěma přáteli.

Letoun zmizel nad jezerem Erie krátce po startu ve čtvrtek večer nedaleko Clevelandu a záchranáři předpokládají, že všech šest lidí na palubě zahynulo.

Podle agentury Reuters jedenáctimístný letoun patrně pilotoval John Fleming, 46letý prezident a výkonný ředitel firmy Superior Beverage Group. Na palubě byla dále jeho manželka Sue, jejich synové Jack a Andrew, kterým bylo 15 a 14 let, a dva blízcí přátelé.

"Rozhodnutí odvolat pátrání není nikdy snadné," řekl na tiskové konferenci v Clevelandu šéf pobřežní hlídky Michael Mullen. "Chtěl bych vyjádřit nejhlubší soustrast rodinám a přátelům, kteří při této tragédii ztratili své milované a blízké," dodal.

Témata:  letecké nehody letectví a letadla USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy