Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena chtěla číst Bibli, uprchlík ji málem zabil

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Vöcklamarkt (Rakousko) – V azylovém středisku Timelkam v obci Vöcklamarkt v Horním Rakousku byla zraněna žena. Ta do zařízení přišla, aby s křesťany diskutovala o Bibli. Píše to server Express.

Padesátiletá křesťanka byla napadena mladým migrantem, který na ni zaútočil nožem. Život jí zachránil silný zimní kabát, který měla v tu chvíli na sobě.

Útočníkem podle serveru je dvaadvacetiletý migrant z Afghánistánu. Jeho oběť byla do zařízení pozvána křesťanskými obyvateli, kteří s ní chtěli diskutovat o Bibli.

Když migrant zjistil, proč žena do azylového centra přišla, vtrhl do kuchyně a snažil se vrazit nůž do horní části ženina těla.

Naštěstí na sobě měla zimní kabát, který ji ochránil před vážnějším zraněním. Když v důsledku násilného útoku spadla dozadu, poranila i ucho.

Při policejních výslechu muž uznal, že reagoval přehnaně, tvrdil ale, že trpí „osobními problémy“. Poté byl vzat do vazby a převezen do věznice Wels v Horním Rakousku. Podle serveru není jasné, zda už byl obviněn.

Témata:  Rakousko uprchlíci křesťanství

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy