Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin ve vlasteneckém projevu poděkoval Rusům za důvěru

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Moskva - Ve vlastenecky laděném novoročním poselství dnes ruský prezident Vladimir Putin poděkoval spoluobčanům za podporu v letošním roce, který označil za nelehký.

"Chci vám upřímně poděkovat... za porozumění a důvěru, za vaši opravdovou, bezprostřední starost o Rusko," prohlásil šéf Kremlu. Jako první odvysílala jeho vystoupení ruská státní televize na Dálném východě, kde díky časovému posunu nový rok 2017 začal s několikahodinovým náskokem oproti evropské části země.

"Rok 2016 končí. Nebyl jednoduchý, ale obtíže, kterým jsme čelili, nás semknuly a přiměly nás odhalit ohromné rezervy našich možností zajistit postup kupředu. To nejdůležitější je, že věříme sami sobě, že věříme ve svou sílu a ve svoji zemi," řekl prezident, jehož zhruba tříminutový projev na pozadí areálu moskevského Kremlu zakončilo dvanáct úderů zvonu a ruská hymna.

Témata:  Vladimír Putin Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy