Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Pekingu byl vyhlášen druhý nejvyšší stupeň smogové pohotovosti

Peking
Peking
Foto: Pixabay

Peking - Peking je znovu po krátké době zahalen vrstvou smogu. Koncentrace škodlivých prachových částic dvacetkrát přesáhla mezinárodně povolený limit.

Peking v prosinci kvůli smogovému znečištění vyhlásil na několik dní nejvyšší, červený stupeň smogového znečištění, k němuž se vázalo mnoho dopravních a pracovních omezení. Nyní je vyhlášen stupeň oranžový.

Podle agentury AFP byl dnes znovu nad metropolí šedivý štiplavý smog, v historickém středu města bylo vidět turisty s rouškami na tvářích.

Koncentrace miniaturních prachových částic přesáhla podle měření amerického velvyslanectví 500 mikrogramů na metr krychlový.

Světová zdravotnická organizace (WHO) přitom považuje za bezpečnou maximální hustotu PM 2,5 (prachové částice menší než 2,5 mikrometru) 25 mikrogramů na metr krychlový během jednoho dne.

Témata:  Čína smog

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy