Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch bomby v Iráku zabil sedm lidí

Irák
Irák
Foto: Pixabay

Bagdád - Při atentátu u iráckého města Nadžaf dnes přišlo o život sedm lidí včetně pěti policistů. Zraněno bylo 17 osob, mezi nimi civilisté.

Podle irácké policie se k útoku přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). Jde o druhou teroristickou akci, kterou IS spáchal v Iráku v uplynulých 24 hodinách. Při sobotním dvojím atentátu zahynulo v Bagdádu 27 lidí.

Dnes podle ministerstva vnitra jeli tři radikálové v autě s výbušninami a u kontrolního stanoviště u města Kádisíja, která leží jižně do Nadžafu, začali střílet na policisty. Policie palbu opětovala a přitom explodovalo auto i nálože, které měla trojice na tělech.

"Chtěli se dostat do Nadžafu a tam spáchat útoky," prohlásil mluvčí iráckého ministerstva vnitra. Velitel iráckých jednotek ve středním Iráku řekl, že si útok vyžádal sedm mrtvých a 15 raněných. Mezi mrtvými bylo podle něj pět policistů.

Témata:  Irák výbuch Islámský stát

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy