Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko zuří: USA se zbláznily, média lžou, vše je jinak

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva – Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová tvrdí, že CNN a západní média „šíří falešné informace“. Uvedla to v souvislosti se zprávou, že Rusko v reakci na vyhoštění ruských diplomatů z USA a uvalení dalších sankcí zavřelo americkou školu v Moskvě. To je ale podle ní lež.

Zacharová popřela, že by orgány uzavřely americkou školu v Moskvě jako odplatu za americké sankce. Zároveň obvinila západní média z šíření falešné zprávy. „Zdá se, že Bílý dům se úplně zbláznil a začíná si vymýšlet sankce proti svým vlastním dětem," napsala zacharovová v příspěvku na Facebooku. „Je to lež,“ dodala.

CNN ve čtvrtek uvedla, že ruské úřady uzavřely anglo-americkou školu v Moskvě. Tento krok měl být odpovědí na sankce proti ruským fyzickým a právnickým osobám, které ve čtvrtek představil prezident Barack Obama jako odplatu za údajné hackerské útoky v době prezidentských voleb.

Mluvčí také uvedla, že by média neměla říkat, že Moskva zprávu popřela, ale že by měla věci „psát tak, jak jsou“. „Televizní kanál CNN a další americká a západní média opět citují americké oficiální zdroje, které šíří nepravdivé informace," cituje její vyjádření server Politico.

Zacharovová svůj komentář ukončila útokem na Obamu. „Za normálních okolností lidé žádají Santu Clause, aby jim něco přinést. Tento rok jsem ho požádala, aby někoho odnesl,“ dodala mluvčí.

Témata:  Rusko USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.