Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při náletech v Jemenu zemřelo devět lidí

Vlajka Jemenu
Vlajka Jemenu
Foto: Pixabay

Saná - Při nedělních leteckých úderech arabské koalice zahynulo v Jemenu devět lidí. Mezi mrtvými je i pět členů jedné rodiny. Saúdská Arábie, která stojí v čele provládní koalice, je často terčem kritiky za útoky vůči nevinným civilistům.

Letecký úder zasáhl dům v provincii Maríb východně od jemenské metropole. O život přišlo pět členů jedné rodiny. Incident se stal v oblasti, kde se nachází hlavní bojová fronta ve válce mezi šíitskými rebely a jednotkami loajálními prezidentovi Abdar Rabbúovi Mansúrovi Hádímu.

Další čtyři civilisté, včetně tří děti, zahynulo v neděli při povstaleckém bombardování rezidenčních oblastí města Táizz.

Jemen je od roku 2014 dějištěm konfliktu mezi tamními menšinovými šíity a vládou. Do konfliktu zasahují také regionální mocnosti Saúdská Arábie na straně vlády a Írán na straně šíitů. O život už přišlo na 10 tisíc lidí.

Témata:  Jemen Saúdská Arábie

Související

Aktuálně se děje

22. srpna 2024 7:49

Oblíbený řetězec Biedronka v Česku? Nakupovat můžete v 5ti městech a nemusíte už do Polska

Po dlouhém čekání oznámil polský diskontní řetězec Biedronka, který patří portugalské společnosti Jerónimo Martins, seznam slovenských měst, kde brzy otevře své první obchody.

Zdroj: Adam Skála

Další zprávy