Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Otřesný případ domácího násilí: Poslanec brutálně zmlátil manželku

Násilí, ilustrační fotografie
Násilí, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Washington - Spojené státy jsou pohoršeny otřesným případem, který se odehrál před několika dny. Americký republikánský politik a člen Sněmovny reprezentantů Chris Corley brutálně zmlátil svou manželku a mířil na ni zbraní.

Americký zákonodárce Chris Corley je obviněn z ublížení na zdraví. Podle serveru Aiken Standard totiž brutálně zmlátil svou manželku, a to přímo před zraky jejich syna.

Corley svou ženu udeřil pěstí do hlavy a do obličeje a následně na ni namířil zbraň. Incident zachytila nahrávka telefonátu z nouzové linky, kterou policie poskytla médiím.

V pozadí je slyšet hlas jejich vyděšeného osmiletého syna. "Přestaň, tati! Už přestaň. Tati, proč to děláš?" křičí malé dítě.

O chvíli později evidovala nouzová linka druhý telefonát, který má na svědomí matka týrané manželky. "Bije svou ženu a vyhrožuje, že se zabije," oznámila policistům poté, co je doma objevila rozhádané a svou dceru zmlácenou.

Corley tvrdí, že ho žena obvinila z toho, že ji podvádí a on ji pouze odstrčil, když se chtěl bránit před napadením. Této verzi ale policie nevěří, a lékařské posudky také nehrají v jeho prospěch.

Corleymu nyní za ublížení na zdraví a namíření zbraně na osobu hrozí až 15 let vězení. Politik je momentálně na svobodě po vyplacení kauce 20 tisíc dolarů.

S největší pravděpodobností bude mít tento incident i vliv na jeho práci a v politice možná skončí. Spekuluje se totiž o jeho odvolání ze Sněmovny reprezentantů.

Témata:  USA domácí násilí napadení

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy