Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vandal řádil v Hollywoodu. Slavný nápis přejmenoval na Hollyweed

Hollywood
Hollywood
Foto: Pixmac

Los Angeles - Neznámý vtipálek pozměnil obří bílá písmena tvořící slovo Hollywood, která stojí na svahu nad kalifornským Los Angeles. Populární městskou část přejmenoval na Hollyweed.

Místo názvu čtvrti, která je synonymem amerického filmového průmyslu, se po silvestrovské noci nad městem na západním pobřeží USA objevil nápis Hollyweed. Weed je anglický slangový výraz pro marihuanu.

Podle místního tisku policie změnu nápisu Hollywood na Hollyweed vyšetřuje jako vandalismus. Novoroční žert nezpůsobil ale historickému nápisu žádné nevratné škody. Bezpečnostní kamery zaznamenaly na místě činu pouze jedinou osobu.

1976 vs 2017 WHO WORE IT BETTER? #hollyweed pic.twitter.com/hiIQbEundI

— Keegan Allen (@KeeganAllen) 1. ledna 2017

 

Voliči v Kalifornii v referendu, které se konalo stejně jako americké prezidentské volby 8. listopadu, souhlasili s legalizací užívání marihuany pro rekreační účely od roku 2018.

Téměř 14 metrů vysoká písmena se na svah hory Mount Lee poprvé dostala v roce 1923. Postavit je nechal obchodník Harry Chandler a to původně v podobě Hollywoodland. Sloužila jako reklama realitní kanceláře na stavební parcely.

Témata:  Los Angeles Hollywood

Aktuálně se děje

10:06

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy