Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útočili na USA ruští hackeři? Trump opět promluvil

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Donald Trump, který se funkce prezidenta USA ujme 20. ledna, opět zpochybnil zprávy tajných služeb o hackerských útocích, které americké rozvědky připisují Rusku.

Trump opakovaně polemizuje s představiteli CIA, podle nichž se ruskými rozvědkami organizovaní hackeři pokoušeli ovlivnit volby v jeho prospěch.

"Zpráva tajných služeb o takzvaném ruském hackerství byla odložena na pátek, možná je potřeba více času na sběr důkazů. Velmi zvláštní!" napsal v úterý Trump na twitteru. Podle agentury Reuters tím dal najevo, že dnes nehodlá hovořit o podrobnostech případu.

Trump přitom o víkendu veřejnost ujišťoval, že svá tvrzení relativizující původ útoků doloží fakty toto úterý či nejpozději dnes.

Dosluhující prezident Barack Obama v návaznosti na útoky vyhlásil koncem roku proti ruským rozvědkám a jejich spolupracovníkům sankce a nařídil vyhoštění 35 diplomatů.

Témata:  Donald Trump hackeři Rusko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy