Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letadlo sjelo na kaliningradském letišti z dráhy, na palubě bylo 167 osob

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - Letiště v Kaliningradu je kvůli menší nehodě letounu Airbus A320 ruské společnosti Aeroflot od úterního večera mimo provoz. Po přistání sjel stroj z dráhy, na palubě bylo 167 cestujících.

Pouze tři lidé podle agentury TASS vyhledali lékařské ošetření, závažnost jejich poranění ale zdroje agentury neupřesnily. Provoz na letišti měl být obnoven už dopoledne, ale správa toto rozhodnutí odložila zatím na odpoledne.

Agentura AFP poznamenala, že Kaliningrad - správní středisko Kaliningradské oblasti, jež je ruskou exklávou mezi Litvou a Polskem - má být jedním z pořadatelských měst mistrovství světa ve fotbale, které se má příští rok konat v Rusku. Z tohoto důvodu tamní letiště prochází rekonstrukcí.

Ruské internetové weby dnes rovněž informují o narušení provozu dvou moskevských letišť - Domodědovo a Šeremeťjevo. Celkem od rána zrušila či odložila přes 40 letů. Důvod zatím úřady nesdělily.

Témata:  letecké nehody Rusko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy