Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ostrý vzkaz pro Trumpa: Donalde, chovej se jako dospělý Teď jsi prezident

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington – Americký viceprezident Joe Biden se tvrdě pustil do budoucího šéf Bílého domu. Ve čtvrtek mu prostřednictvím médií vzkázal, aby „vyrostl“ a choval se jako dospělý. Jeho slova cituje server Bloomberg.

„Dospěj, Donalde, dospěj,“ vzkázal Biden budoucímu prezidentovi prostřednictvím jednoho z pořadů PBS. „Je načase dospět. Jsi prezident. Musíš něco dělat. Tak nám ukaž, co máš,“ vzkázal Trumpovi demokratický politik.

Biden tak reagoval na Trumpův tweet, ve kterém republikán označil Charlese Schumera, vůdce demokratické menšiny v Senátu, za „hlavního klauna“. Kromě toho také znevažoval práci amerických tajných služeb.

Poukázal na to, že se představitelé agentur rozhodli počkat až do pátku, aby ho informovali o zjištěních týkajících se údajných ruských útoků hackerů na e-maily demokratických představitelů. Podle Trumpa zřejmě potřebují „více času na vybudování případu ".

Už ve čtvrtek šéfové amerických tajných služeb ve společném prohlášení uvedli, že Rusko disponuje vyspělými útočnými počítačovými programy s důmyslnými funkcemi a představuje závažnou a rostoucí hrozbu pro zájmy Spojených států.

Biden řekl, že tato zpráva, která bude zveřejněna příští týden, ukazuje „zdrcující důkazy", že se „Rusko zapojilo do úsilí ovlivnit volby."

Témata:  Joe Biden Donald Trump USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy