Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý agent CIA promluvil: Clintonová se zdiskreditovala sama, Putina ani nepotřebovala. Je to absurdní

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Twitter

Washington – Americké tajné služby mají jasno, Rusové pod velením prezidenta Vladimira Putina zasahovali do prezidentských voleb. Někdejší analytik CIA, kterého oslovila ruská stanice Russia Today však tvrdí, že jde ze strany USA o propagandistický příběh, který má zdiskreditovat Donalda Trumpa tím, že tvrdí, že Putin osobně intervenoval, aby zdiskreditoval demokratku Hillary Clintonovou.

„Vše je navrženo tak, aby to pošpinilo Trumpa,“ tvrdí někdejší analytik CIA Larry Johnson. Hillary Clintonová podle něj „nepotřebovala žádnou pomoc, aby byla zdiskreditována, protože to velmi dobře zvládala sama".

„Nebylo to Vladimir Putin, který řekl, aby Hillary Clintonová používala vlastní e-mailový účet a sdílela přes něj utajované informace. A pak o tom opakovaně lhala. A fakt, že se soustředíte jen na tento příběh, z vás hned dělá agenta Vladimíra Putina. Ta věc je tak absurdní. Je zábavné, že o tom mluvíme, ale je to také vážné, protože to ukazuje, na jakou úroveň zpravodajská komunita ve Spojených státech klesla. Oni si hrají a zasahují do domácí politiky,“ tvrdí Johnson.

Podle jeho názoru zveřejněná zpráva tajných služeb postrádá jakýkoli důkaz – a to proto, že zpravodajci zřejmě ani žádné důkazy nemají. „Nemyslím si, že něco skrývají, protože nemají co skrývat,“ říká na konto zpravodajců. Podle něj zpráva obsahuje jen dohady, pro které neexistují žádná reálná fakta.

„Tato věc je vtip. Pokud bych byl ruský analytik, jeden z členů vašich zpravodajských služeb, měl bych podezření a přemýšlel bych, co mají Američané za lubem. Oni opravdu nemohou být tak hloupí, říkal by si. Ale dovolte mi uklidnit lidi na vaší straně barikády - jo, ve skutečnosti jsou hloupí," dodal pro ruské novináře Johnson.

Témata:  Rusko Hillary Clintonová volby v USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy