Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Královna Alžběta II. se po nemoci zúčastnila nedělní mše

Alžběta II.
Alžběta II.
Foto: Daily Telegraph

Londýn - Alžběta II. se dnes zúčastnila nedělní mše v místním kostele v Sandringhamu, kde má jedno ze svých venkovských sídel. Veřejnosti tak ukázala, že se zotavila z těžkého nachlazení, které ji trápilo během vánočních svátků.

Královna se silně nachladila před dvěma týdny a poprvé po mnoha desítkách let se v Sandringhamu nezúčastnila tradiční vánoční bohoslužby. Přítomna pak rovněž nebyla ani na mši sloužené na Nový rok.

Dnes ale panovnice přijela ke kostelu ve svém kaštanovém voze Bentley. Tam se k ní připojili další členové královské rodiny, včetně prince Williama s chotí vévodkyní Kate. Přítomen byl i princ Philip, manžel královny.

Alžběta II. je nejdéle vládnoucím britským panovníkem. Královnou se stala 6. února 1952 po smrti svého otce krále Jiřího VI. Těší se vcelku dobrému zdraví, nicméně s ohledem na věk omezila cestování a řidčeji se rovněž ukazuje na veřejnosti.

Témata:  Královna Alžběta II. Velká Británie

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 18:45

Policie brzy uzavře případ Vrbětice. Rakušan řekl, že vyšetřování finišuje

Policie by v květnu mohla uzavřít vyšetřování explozí v muničních skladech ve Vrběticích. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v nedělním vydání pořadu Otázky Václava Moravce potvrdil, že policejní vyšetřování finišuje. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy