Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump změnil názor? Zprávu tajných služeb o ruských hackerech přijal, uvedl šéf jeho kanceláře

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Podle šetření amerických tajných služeb se Rusko snažilo ovlivnit volby v USA. Donald Trump sice jejich tvrzení zpochybňoval, nakonec ale výsledky analýz akceptoval. Uvedl to dnes budoucí šéf prezidentské kanceláře Reince Priebus.

"Myslím, že závěry přijímá," řekl Priebus v rozhovoru pro televizi Fox News. Zdůraznil také, že Trump nepopírá, že by za hackovacím skandálem stály jisté ruské subjekty.

Podle amerických tajných služeb pokyn ovlivnit volby vydal přímo ruský prezident Vladimir Putin.

Priebus nicméně dodal, že podobné věci se dějí už padesát let. "Je to něco, co se děje při našich volbách mnoho a mnoho let," uvedl.

"V tomto konkrétním případě to začalo v roce 2015, kdy ještě nebyl vybrán žádný stranický kandidát," řekl. Podobně jako Trump kritizoval Demokratickou stranu za to, že si nedokázala dostatečně zabezpečit servery před útoky hackerů, kteří se zmocnili e-mailů demokratických představitelů.

Témata:  Donald Trump hackeři volby v USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy