reklama

Premiérovo jednání bylo podle deníku Haarec zachyceno na audionahrávce. Není jisté, kdy přesně byla pořízena, podle deníku Haarec je ale stará několik měsíců. Zprávu, kterou izraelská média popisují jako politické "zemětřesení", premiér ani majitel dotyčného deníku nekomentovali.

Podle izraelské televize Netanjahu nabídl snížení nákladu deníku Israel Hajom, který vydává americký miliardář Sheldon Adelson. Od majitele deníku Jediot Achronot Arnona "Noniho" Mozese za to požadoval, aby o něm jeho deník psal v příznivém světle.

Zpráva o rozhovoru pravicového premiéra s majitelem deníku izraelská média překvapila, neboť Netanjahu v posledí době Jediot Achronot otevřeně kritizoval za překroucené informování o jeho osobě.

Premiér byl tento týden vyslýchán policií kvůli dvěma případům. V té první je podezřelý z nelegálního přijímání drahých darů od domácích i zahraničních podnikatelů. Jeho právníci ale tvrdí, že to není nic trestného. O druhé kauze, v níž je Netanjahu vyšetřován, média konkrétně neinformovala.