Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Největší zajímavosti ze života zpěváka Prince. Odmítl společnou skladbu s Jacksonem

Prince na festivalu Coachella (2008)
Prince na festivalu Coachella (2008)
Foto: Flickr

Washington - 21. dubna zemřel slavný zpěvák Prince. Server Huffington Post na jeho počest sestavil seznam zajímavostí o jeho životě a kariéře.

Prince si v roce 1993 změnil jméno na symbol, který vznikl zkombinováním znaků ♂ a ♀. Aby se o něm mohlo v médiích psát, jeho agenti rozeslali zářivě žluté diskety, na kterých byl tento symbol obsažen.

Zajímavý byl i přístup zpěváka k jiným umělcům. V roce 2013 například vydal single „Breakfast Can Wait", na jehož obalu byl komik Dave Chapelle, který zpěváka parodoval. Ačkoliv se tak zřejmě stalo bez Chapelleova souhlasu, k žádné žalobě nedošlo.

Když se americký zpěvák a satirik „Weird Al" Yankovic opakovaně Prince dotazoval, zda může zparodovat jeho dílo, Prince nejenže vždy odmítl, ale před finále hudebních cen American Music Awards Yankovicovi údajně nechal poslat telegram, na kterém stálo, že během show nesmí se zpěvákem navázat oční kontakt.

V roce 2004 si Prince pronajal dům bývalého hráče NBA Carlose Boozera. Měsíčně platil nájem asi 70 tisíc dolarů. Po nastěhování prý Boozera pořádně rozčílil tím, že v domě provedl radikální změny včetně zbouraných zdí a fialové vody ve fontáně. Boozer nadšen nebyl, vše ale spravil šek na milion dolarů.

Prince měl původně vystoupit spolu s Michaelem Jacksonem ve skladbě „Bad". Prince ale odmítl, protože první slova písně znějí „Your butt is mine", tedy „Tvůj zadek je můj". Dle svých slov se Jacksona ptal, kdo by komu tato slova zpíval, a dodal: „Protože ty mi tohle rozhodně říkat nebudeš."

A poprvé se na pódiu Prince objevil už ve svých deseti letech. Tehdy ho na pódium s Jamesem Brownem propašoval jeho otčím.

Témata:  kultura hudba Prince

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy