Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islámský stát nutí děti masakrovat a popravovat lidi. Z nového videa jde opravdu hrůza

Radikálové z Islámského státu zavraždili Izraelce
Radikálové z Islámského státu zavraždili Izraelce
Foto: Reprofoto YouTube

Mosul – Islámský stát zveřejnil další znepokojující video, na kterém vystupuje velmi malé dítě. Nový propagandistický snímek ukazuje, jak batole zastřelí svázaného kurdského zajatce.

Na video, které na internetu zveřejnil Islámský stát, poukázala na Twitteru skupina @Raqqa_SL, která opakovaně poukazuje na to, že je syrské město Rakka mlčky masakrováno.

Snímek začíná tím, jak malý chlapec prochází přes opuštěné dětské hřiště plné zničených míčků. K plotu na hřišti je přivázán vězeň, zřejmě jde o kurdského bojovníka.

new #ISIS propaganda video make small children Slaughtering And executed people #Syria #ISIL pic.twitter.com/nWsrQQXQFZ

— الرقة تذبح بصمت (@Raqqa_SL) 8. ledna 2017

 

Bojovník IS následně podá batoleti zbraň. Dítě ji chvíli zkouší a následně namíří na spoutaného muže a zmáčkne spoušť. Ihned po výstřelu video končí.

„Nová propaganda Islámského státu nutí malé děti masakrovat a popravovat lidi v Sýrii,“ uvedla k videu na Twitteru skupina @Raqqa_SL.

Video se objevilo jen krátce poté, co irácké síly v bojích o severoirácké město Mosul pokročily až k řece Tigris. Boje se tak posunuly do historické části města. Je to poprvé od loňského října, kdy začala ofenziva za znovudobytí města z rukou organizace Islámský stát (IS).

Témata:  Islámský stát Sýrie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy