Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci jsou největší problém EU, varuje Zeman

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Bratislava - Český prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro slovenskou internetovou televizi Tablet.tv a slovenskou tiskovou agenturu TASR řekl, že migrační vlna je nyní nejdůležitějším problémem Evropské unie. Obává se také dalších teroristických útoků.

"Já si myslím, a to nechci být pesimista, že teroristických útoků bude pravděpodobně ještě několik. Někdy jsme nepoučitelní a musíme se nechat varovat častěji, než by bylo nutné," řekl Zeman.

"Z naší strany je to velmi váhavý postoj, že s islamisty často bojujeme spíše demonstracemi, posíláním kondolenčních telegramů a že Evropská unie dosud nebyla schopna vytvořit efektivní ochranu svých vnějších hranic," uvedl Zeman.

Uplynulé slovenské předsednictví v Radě EU podle něj pozitivně zviditelnilo nejen Slovensko, ale i další země V4. "Jedno z aktuálních témat je migrační krize. Právě za slovenského předsednictví začalo být vnímáno odlišně od minulosti, kdy nám všichni nadávali, jak rozbíjíme evropskou solidaritu. Nyní se ukázalo, že jsme měli pravdu," uvedl Zeman.

Témata:  Miloš Zeman Slovensko uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy