Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policejní akce v centru Lipska: 500 policistů zasahovalo kvůli krácení daní

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Lipsko - V centru Lipska se dnes v souvislosti s vyšetřováním krácení daní a prohřešků proti zákonu o držení zbraní uskutečnila rozsáhlá razie. Zúčastnilo se jí na 500 policistů. Úřady ujistily, že nešlo o protiteroristický zásah.

Saská policie o akci informovala před 14:00 na twitteru, později přidala informaci, že bude pokračovat až do večerních hodin. Policisté nakonec razii ukončila v 19:00.

Policie požádala v souvislosti se zásahem o pochopení, že části centra města mohou být kvůli razii uzavřeny.

Německá média informují, že podezření z krácení daní souvisí s hracími automaty. Pokud jde o zbraně a munici, prověřuje prý policie, jestli se do Lipska nedostávají za pomoci organizovaného zločinu.

Mluvčí zemského kriminálního úřadu Tom Bernhardt uvedl, že policisté zabavili několik zbraní, stovky gramů různých omamných prostředků a řadu podkladů například k bankovním kontům. Strážci zákona zabavili také několik hracích automatů.

Policisté se dnes zaměřili mimo jiné na ulici Eisenbahnstrasse východně od centra města, která je považována za jedno z center obchodu s drogami ve městě.

Témata:  Německo zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy