Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putinova oblíbenost je jen hra? Za vším možná stojí peníze

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Moskva - Kamkoliv se ruský prezident Vladimir Putin hne, všude má s sebou davy příznivců. Rádio Svobodná Evropa ale zjistilo, že se lidé až podezřele často opakují. Tvrdí, že je to zřejmě proto, že si hlava ruské federace najímá komparzisty.

Ruský prezident Vladimir Putin se v září vyfotil na Ilmeňském jezeře s partou rybářů. Na tom by samo o sobě nebylo nic divného, podezřelé ale je, že ti stejní lidé s Putinem oslavovali příchod Vánoc v klášteře v Novgorodu.

Когда забыли поменять декорации pic.twitter.com/d8QhULZl69

— Сталингулаг (@StalinGulag) 7. ledna 2017

 

V Rusku se okamžitě vyrojily teorie, podle kterých stojí za tajemstvím Putinovy oblíbenosti komparzisté placení Kremlem. Tuto teorii podporují nejen uživatelé sociálních sítí, ale akademické osoby.

все 86% поддержки в сборе pic.twitter.com/GNm2cEocTl

— vs (@sarabarabu) 7. ledna 2017

 

"Nedivím se, že s sebou Putin všude vozí své rybáře. Nedokážu ale pochopit, že lidé věří tomu, že jsou to skuteční rybáři," napsal na Facebooku například ruský profesor Dmitrij Gololobov.

Jde-li skutečně o placené fanoušky nebo o shodu náhod zůstává záhadou a Kreml se k celé věci nevyjádřil, pravdou ale zůstává, že celá věc působí přinejmenším podezřele.

Témata:  Rusko Vladimír Putin

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy