Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poradce Donalda Trumpa udržoval vztahy s ruským velvyslancem

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Washington - Vláda prezidenta Baracka Obamy ví o kontaktech hlavního bezpečnostního poradce nastupující hlavy státu Donalda Trumpa s ruským velvyslancem v USA Sergejem Kisljakem.

S odvoláním na vysoce postavený vládní zdroj to dnes oznámila agentura AP a list The Washington Post.

Jeden z kontaktů poradce Michaela Flynna s ruským velvyslancem se podle AP uskutečnil v den, kdy Obama z USA vyhostil 35 ruských diplomatů kvůli skandálu s údajným hackerskými útoky na USA řízenými Moskvou.

Podle deníku The Washington Post dokonce Flynn ten den s velvyslancem několikrát telefonoval.

Trumpův štáb dnes Flynnovy kontakty potvrdil s tím, že oba muži spolu hovořili ještě před zprávou o vyhoštění diplomatů. Předmětem besedy prý byl možný telefonát mezi Trumpem a Vladimirem Putinem po prezidentské inauguraci plánované na 20. leden.

Témata:  Donald Trump USA Rusko velvyslanectví Ruské federace

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.