Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čína chce zakázat elektrošoky a fyzické tresty pro závislou mládež

Peking
Peking
Foto: Pixabay

Peking - Čínská vláda chce zákonem zakázat používání elektrošoků a dalších fyzických trestů v táborech pro závislé na internetu.

Do těchto středisek často rodiče posílají své děti, které propadly online hrám, napsal web listu The New York Times. Nová legislativa má i omezit dobu, po kterou mohou nezletilci hrát online hry doma či v internetových barech.

Elektrošoky se používaly například ve středisku pro léčbu závislostí ve východočínské provincii Šan-tung, kde pobývalo více než 6000 převážně mladistvých osob se závislostí na internetu.

Zákon přivítali lékařští odborníci jako ředitel kliniky pro závislost na internetu ve vojenské nemocnici v Pekingu. Ten řekl, že rodiče často věří, že negativní účinky "elektrošokové terapie" jsou pomíjivé.

On sám se prý ale setkal s několika mladistvými, kteří se vrátili z táborů na "internetový detox" s projevy trvalého psychického traumatu.

Témata:  Čína internet děti

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy