Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Metro do Maalbeeku bylo opět otevřeno, hlídkují tam vojáci

Policie Belgie
Policie Belgie
Foto: Collectorofinsignia

Brusel - Stanice metra Maalbeek v Bruselu, ve které atentátník 22. března zabil 16 lidí, byla dnes opět otevřena. Na místě od rána hlídkují vojáci. Naopak letiště Zaventem si na úplné znovuzprovoznění ještě počká.

Bruselské metro je tak zpět v plném provozu, což ale neplatí o letišti Zaventem, kde další dva džihádisté zabili 22. března také 16 osob. Tamní sebevražedné bombové úroky poškodily halu a přiměly úřady k zavedení nových bezpečnostních opatření.

Stanice Maalbeek, ležící ve čtvrti institucí Evropské unie, bude stejně jako již i ostatní stanice a linky otevřena od 5:30 do 00:30 SELČ. Metro bylo v uplynulých týdnech v provozu jen od 6:00 do 22:00 SELČ.

"Nedošlo k žádné konstrukční škodě. Ale určité práce se udělat musely," řekla ke zhruba měsíčnímu uzavření stanice mluvčí bruselského metra An Van Hammeová.

U hlavního vchodu do stanice Maalbeek mohou cestující napsat na velkou bílou tabuli své vzkazy vztahující se k březnovému atentátu. "Život musí pokračovat. Ať je šílenství lidí jakékoli, musí zvítězit mír," řekl cestující Goolon Luolovic (42).

Témata:  Belgie metro

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy