Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž kvůli problémům s úřady udělal neuvěřitelnou věc

USA
USA
Foto: Pixabay

Lebanon - Americké úřady mají plné ruce práce. Musí se totiž vypořádat s unikátní platbou, které obdrželi od jednoho z nespokojených občanů. Ten se rozhodl protestovat proti vysoké dani po svém.

Všechno začalo ve chvíli, kdy si Nick Stafford koupil dva nové automobily. Věděl, že za ně bude platit daň, netušil ale jak velkou a nedomohl se ani na úřadech, kde mu odmítli poskytnout kontakty na povolané osoby.

Následovaly měsíce vleklých sporů s úředníky, které skončily u soudu. Muž totiž podal na dopravní úřad žalobu, během soudního líčení ale obdržel telefonní kontaky na daňové odborníky a spor skončil mimosoudně.

#ICYMI: Virginia man spends $1,000 to deliver 300,000 pennies to Lebanon DMV: https://t.co/YsU9DZQm9C@DRUDGE_REPORT @WSJ @heraldcourier pic.twitter.com/e9uThQIsm6

— Herald Courier (@heraldcourier) 12. ledna 2017

 

V  tu chvíli se o případ už zajímala americká média a stejně jako Stafford i ona věděla, že celý případ tím rozhodně nekončí. Sám majitel dvou nových vozů totiž věděl, že mu úřady budou dělat problémy kvůli tomu, že je zažaloval, a rozhodl se na ně vyzrát.

Podle deníku Herald Courier bylo Staffordovi řečeno, že daň činí tři tisíce dolarů, tedy v přepočtu zhruba 75 tisíc korun. A ty úřadu skutečně zaplatil, v drobných.

Ani bankovní převod, ani papírové bankovky, ale 300 tisíc centových mincí museli úředníci převzít od muže, který je dopravil na úřad v pěti kolečkách. Pracovníci úřadu prý mince, které dohromady vážily přes 700 kilogramů, přepočítávali sedm hodin.

Témata:  USA daně zajímavosti

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy