Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čecha, který šířil HIV, zatkli v Thajsku

Bangkok
Bangkok
Foto: Pixabay

Bangkok - V Thajsku byl zatčen český občan Zdeněk Pfeifer (49), který je podezřelý z vědomého šíření viru HIV. Policie v Ústeckém kraji loni v září informovala, že ho navrhla obžalovat. Muž měl intimní styk s desítkami dalších mužů, nejméně tři nakazil.

Thajské úřady začaly po Pfeiferovi pátrat po upozornění Interpolu. Podle zástupce mluvčího thajské policie pobýval český občan na ostrově Pchúket na turistické vízum, které mu vypršelo v roce 2015.

Dnes by měl předstoupit před soud, kde bude obviněn z překročení povolené délky pobytu na vízum, což umožní jeho deportaci.

Pfeifer se podle české policie dozvěděl o své HIV pozitivitě v září 2013, přesto nikoho ze svých sexuálních partnerů neinformoval. Během vyšetřování policisté zjistili, že měl styk s minimálně 23 muži.

Policisté zjistili i 53 sexuálních kontaktů z doby, než Pfeifer zjistil svoje onemocnění. Během vyšetřování vyslechli přes 1000 lidí z celého Česka.

Témata:  Thajsko Češi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy