Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump je nejméně oblíbeným novodobým prezidentem

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Zvolený americký prezident Donald Trump překonal již nyní svoje předchůdce v neoblíbenosti mezi veřejností. Vyplývá to z četných sondáží v USA, například z průzkumu listu Washington Post a ABC News.

Zatímco popularita Baracka Obamy klesla na 44 procent až po 18 měsících a George Bushe mladšího dokonce až po čtyřech a půl letech, Trump, jehož inaugurace se koná v pátek, toho dosáhl již nyní.

Trump tak převezme úřad jakožto nejméně oblíbený prezident v novodobé historii. Místo sjednocení země po volbách pokračuje zvolený prezident při svém nástupu k moci v její polarizaci. Zatímco ostatní prezidenti využili doby před svojí inaugurací k uklidnění situace a zapomněli na nepřátelství během volební kampaně, Trump v období mezivládí působil jako televizní hvězda wrestlingu, napsal The New York Times.

Zaútočil mimo jiné i na zpravodajské služby, hollywoodskou herečku Meryl Streepovou nebo dosluhujícího prezidenta Obamu. Čas na zaléčení ran, který je obvyklý v této fázi čtyřletého prezidentského volebního období, tentokrát chybí.

"Vypadá to, že chce bojovat s každým větrným mlýnem, který objeví, místo, aby se soustředil na to, že zaujme nejdůležitější pozici na Zemi," řekl republikánský senátor John McCain televizi CNN. "Samozřejmě, mnoho Američanů s tímto přístupem podle průzkumů není spokojená, když ještě ani nepřevzal ani úřad," dodal.

Témata:  Donald Trump USA průzkumy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.