Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migrant z Maroka chtěl okrást ženu, strčil ji do kolejí

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Hamburk – Německá policie ve středu dopadla mladistvého migranta, která jen o několik hodin dříve strčil do kolejí v metru. Žena (34) po pokusu o krádež skončila v bezvědomí, píše německý list Die Welt.

Šestnáctiletý nelegální migrant z Maroka napadl ve středu v časných ranních hodinách ženu, která čekala na příjezd metra. Záznam z bezpečnostní kamery ukázal, jak si ji vyhlédl a pokusil se jí ukrást kabelku.

Zamýšlená oběť jej však včas spatřila, začala volat o pomoc a útok se bránila. Maročan na ni tak zatlačil, až zakopla a spadla do kolejiště. Pak upadla do bezvědomí. Vyšetření v nemocnici ukázalo, že žena utrpěla otřes mozku v důsledku toho, jak její hlava narazila na koleje. Kromě toho měla i tržnou ránu na hlavě.

Žena měla štěstí v neštěstí, v dobu útoku místem neprojížděl žádný vůz. Pomoci ženě musel personál podzemní dráhy. Útočník z místa činu utekl, díky kamerovým záznamům se jej však podařilo brzy najít a zatknout.

Policie uvedla, že u sebe mladík neměl žádné doklady – neměl povolení k pobytu, ani údaje o trvalém bydlišti.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy