Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kritici Trumpa demonstrovali v New Yorku, přišli i De Niro nebo Baldwin

Robert De Niro
Robert De Niro
Foto: Reprofoto YouTube

New York - Před jedním z hotelů budoucího prezidenta Donalda Trumpa v New Yorku se ve čtvrtek konala demonstrace, které se zúčastnily také herecké hvězdy Robert De Niro, Sally Fieldová a Alec Baldwin. Potyčky vypukly ve Washingtonu, napětí je cítit v Londýně.

Akci proti Trumpovi v New Yorku zorganizovaly nevládní organizace Greenpeace, Planned Parenthood a další. Mezi účastníky bylo několik starostů amerických velkoměst včetně šéfa newyorské radnice Billa de Blasia. Trump v době demonstrace už v New Yorku nebyl, přesunul se letecky do Washingtonu.

Washingtonská policie v noci zasahovala při potyčce Trumpových stoupenců a odpůrců v centru města. Policisté proti davu zasáhli slzným plynem, akce se obešla bez zraněných a zatčených.

V Londýně se dnes na slavném mostě Tower Bridge objevil transparent s nápisem "Budujte mosty, nikoli zdi". Na Westminsterském mostě v sousedství parlamentní budovy demonstranti umístili transparent "Migranti jsou tu vítáni" a "Migrace je starší než jazyk".

Témata:  demonstrace v USA Donald Trump Robert de Niro

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy